دسته‌بندی نشده

10 نکته مهم در هنگام شستشوی لباس کودکان

راهنمای شستشوی لباس کودکان

نوزادان پوستی بسیار حساس و آسیب پذیر دارند. این امر موجب می‌شود انواع پوشاک تولیدی مورد استفاده نوزادان، الیافی خاص و مخصوص داشته باشند تا از بروز حساسیت و مشکلات پوستی در نوزاد جلوگیری کند.

الیافی مانند نخ پنبه، فلیس و کتان بیشتر برای البسه نوزاد استفاده می‌شود. برای شستشوی این البسه باید نکاتی را رعایت کنیم که  به الیاف لباس آسیبی وارد نشود و مواد شوینده و روش‌های شستشو نامناسب در نوزاد دلبندتان مشکلات پوستی ایجاد نکند.

راهنمای شستشو لباس کودکان

1- از مواد شوینده معطر و ونامعتبر استفاده نکنید

در مواد شوینده ی عطری مقادیری عطر و ترکیبات شیمیایی به کار رفته که برای پوست حساس کودکان مناسب نیست. از صابون و شوینده‌های ملایم تر استفاده کنید. همچنین در شرکت‌های تولید مواد آرایشی بهداشتی، مواد شوینده وتاید‌های مخصوص نوزادان تولید می‌شود که می‌توانند گزینه ی مناسبی برای شستشو لباس نوزادان باشند.

 

2- لباس را در معرض آفتاب و جریان هوا خشک کنید

محیط خشک و نور آفتاب برای رشد و تکثیر میکروب‌ها و باکتری‌ها مناسب نیست، از طرفی خشک شدن لباس در هوای مرطوب و محیط تاریک می‌تواند روند تبخیر را کند کند و هر چقدر الیاف لباس در مدت طولانی تری در معرض آب باشد، زود تر پوسیده می شود و لابلای الیاف میکروب‌های بیشتری تکثیر می‌شوند و می‌تواند سبب آلودگی و ایجاد بیماری در نوزاد عزیزتان شود.

 

3- از دستورالعمل شستشو پیروی کنید

معمولا در پشت و ناحیه اطراف یقه لباس  برچسبی دوخته شده که در آن اطلاعاتی در مورد جنس لباس و نحوه ی شستشو آن درج شده. حدالامکان از دستورالعمل شستشو پیروی کنید تا الیاف لباس آسیب کمتری ببیند.

 

4- هرگز لباس اعضای دیگر خانواده را با لباس نوزاد نشویید

به هنگام شستن لباس نوزاد با ماشین لباسشویی لباس‌های نوزاد را بر اساس رنگ تفکیک کنید و همچنین از ادغام کردن لباس‌های بزرگسالان با نوزاد خودداری کنید. چرا که بدن افراد بالغ عرق می‌کند و شامل باکتری‌ها و میکروب‌هایی است که شاید با مواد شوینده مخصوص نوزادان به خوبی از بین نروند، از طرفی مواد شوینده بزرگسالان می‌توانند حساسیت زا باشند یا برای الیاف لباس کودکان مناسب نباشند. حتی این البسه باید در دمای خاصی حدود 40 درجه شسته شوند تا لباس آسیب نبیند ما لباس بزرگسالان را می‌توان در دمای بالاتر با کارایی بیشتری شست.

 

5- قبل از استفاده برای اولین بار لباس را بشویید

لباس‌های نو در مدت طولانی در مغازه‌ها و مراکز فروش لباس یا انباری‌ها نگهداری شده و در معرض گرد و غبار و مواد شیمیایی هستند.پوست نوزادان می‌تواند نسبت به این مواد واکنش التهابی نشان دهد، پس حتما لباس کودکتان را برای اولین بار قبل از استفاده حتما بشویید.

 

6- قبل از شستشو لکه ها را با مواد مخصوص از بین ببرید

از بین بردن لکه ها قبل از شستشو کار را راحت تر می‌کند. بعضی از لکه‌ها از مواد روغنی مانند روغن بچه، پماد و کرم تشکیل شده اند. این لکه‌ها را می‌توانید با پودر نشاسته و یا پودر تالک از بین ببرید. برای از بین بردن لکه آبمیوه یا مربا از محلول آب و الکل یا آب و در صد کمی از سرکه سفید استفاده کنید.برای از بین بردن لکه‌های پروتئینی مانند لکه شیر، غذا و بزاق کودک از محلول آب ولرم و صابون استفاده کنید.

 

7- از تنظیمات مخصوص کودکان در لباس شویی استفاده کنید

بعضی لباس شویی های هوشمند حالتی دارند تحت عنوان baby care یا kids wear در این حالت لباسشویی طوری دما ی آب و میزان استفاده از مواد شوینده را تنظیم می‌کند که به الیاف حساس لباس مخصوص نوزادان کم‌ترین آسیب وارد شود. این کار می‌تواند سبب افزایش طول عمر لباس شود.

 

8- اگر لباس را با دست می‌شویید حتما دومرتبه آب بکشید

بعضی از لباس کودکان به قدری احساس اند که ترجیح بر این است که با دست شسته شوند. شستن لباس به صورت دستی مزایا و معایبی دارد. ممکن است شستن با دست نسبت به لباسشویی کارایی و لکه بری کمتری داشته باشد واین امر باعث می‌شود که لکه‌های سخت و یا حتی مقداری از مواد شوینده پس از آبکشی در لباس باقی بماند که می تواند برای کودک شما مشکل پوستی ایجاد کند، پس حتما لباس را دو مرتبه یا بیشتر آبکشی کنید و پس از اتمام آن را چک کنید.

 

9- کهنه و دستمال کودک را هرگز با لباس های کودک ادغام نکنید

نوزادان سیستم گوارشی و ایمنی ضعیفی دارند.آنها همچنین به طور غریزی اجسام و لباس خود را به دهن می‌گیرند. اگر در چنین مواردی سهل انگاری کنید ممکن است خدایی نکرده کودک شما دچار بیماری و مسمومیت شود.

 

10- از کاملا خشک بودن لباس شسته شده اطمینان حاصل کنید

بدن نوزاد نسبت به سرما و رطوبت حساس است. رطوبت ناشی از لباس تازه شسته شده و کاملا خشک نشدن آن می‌تواند دمای بدن کودک را پایین بیاورد و باعث سرما خوردگی، قلنج روده ای، گوش درد و تب شود.

 

سخن آخر

والدینی که در منزل کودک یا نوزادی دارند این موضوع را می‌دانند که لباس کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر در معرض آلودگی قرار می‌گیرد، چرا که کودکان در بیرون از خانه بازی می‌کنند و تحرک بیشتری دارند. همچنین نوزادان در خوردن غذا و گاها در بزاق و بلع خود کنترل ندارند و لباس خود را آلوده می‌کنند. در خانه از چندین دست لباس برای کودک خود استفاده کنید، این کار دفعات نیاز به شستشو را کاهش می‌دهد و در صورت کثیف یا خیس بودن لباس جایگزین می‌شوند. سلامتی کودک عزیزتان از هر امر دیگری واجب تراست و ریز جزئیاتی مانند نحوه ی شستشویی نادرست لباس می‌تواند سلامتی کودک را به خطر بیاندازد، پس همیشه در مسائل بهداشتی فرزندتان دقت کنید و سطح آگاهی خود را بالا ببرید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید