مراقب از کودک

از شیر گرفتن نوزاد! 🍼 با این 6 روش کاربردی

زمان از شیر گرفتن نوزاد

از شیر گرفتن کودک مسئله ای است که همه مادران با آن مواجه هستند و یکی از دغدغه های مادران می باشد. ۹ نکته کاربردی وجود دارد که با رعایت کردن این نکته ها به راحتی می توانید فرزند خود را از شیر بگیرید و کار شما را راحت تر می کند.

  1. نکته اول صحبت کردن با نوزاد می باشد، حتی اگر کودک شما به سختی خودش صحبت می کند احتمال اینکه بتواند یک توضیح ساده درباره آنچه اتفاق می افتد را درک کند و به آن پاسخ دهد، با زبانی که می دانید او می فهمد با فرزند خود صحبت کنید و بگویید که چرا وقت آن شده که شیردهی باید متوقف شود، یعنی بگویید که به قدری بزرگ شده که دیگر نیازی به شیر شما ندارد.
  2. انتخاب زمان مناسب از شیر گرفتن نوزاد نکته دوم می باشد. بهتر است موضوع از شیر گرفته شدن کودک در زمانی انجام شود که هیچ تنشی پیرامون نوزاد وجود نداشته باشد، یعنی اگر شما به تازگی مجبور به حضور در محل کار شده اید و نوزادتان ساعاتی از روز در کنار شما نیست یا اگر با آمدن یک نوزاد دیگر احساس حسادت می‌کند باعث ایجاد تنش و نگرانی در او می شود.
  3. نکته سوم این است که به مرور زمان شیردهی را کم کنید. شما باید در طی چند روز به آرامی و به تدریج دقایقی از زمان معمول شیر خوردن کودک خود را کمتر کنید.
  4. راه دیگر برای از شیر گرفتن کودک این است که به تدریج و در چند نوبت در طول روز پیشنهاد از سمت خود مبنی بر شیر دادن به نوزاد را کاهش دهید. روال شیردهی را به خاطر بسپارید، زمان از شیر گرفتن نوزاد حواستان به کودک باشد.
  5. نکته بعدی این است که کودک خود را تشویق کنید، یعنی با محبت کردن به کودک سعی کنید که شیر گرفتن کودک را به تعویق بیندازید.
  6. راه های حواس پرتی نوزاد را پیدا کنید و سعی کنید به چیزهای دیگری کودک را سرگرم کنید، در ایام از شیر گرفتن نوزاد به او بیشتر محبت کنید و همچنین از همسر خود کمک بگیرید.

بهترین زمان از شیر گرفتن کودک

همه مادران می دانند که بهترین زمان از شیر گرفتن کودک یک تا دو سالگی است. معمولاً کودکان 1 الی 2 سال به خوبی از شیر مادر غنی شده اند و آمادگی کامل برای جدا شدن از شیر را دارند. جدا کردن زودهنگام کودکتان از شیر مادر ممکن است باعث اختلال و عدم رشد صحیح نوزاد شود، بنابراین سعی کنید در ماه های ۱۸ تا ۲۴ ماهگی کودک خود را از شیر بگیرید.

از شیر گرفتن کودک تدریجی است که همراه با عشق و علاقه و در طول چند ماه اتفاق می افتد، یعنی شما می توانید بعد از دو سال که کودک از شیر مادر استفاده کرد، می توانید یک تا دو وعده شیر پاستوریزه یا آبمیوه خانگی را جایگزین شیر خودتان کنید که باید با لیوان بدهید. همچنین هر ۲ تا ۳ روز یک بار نباید بیش از یک وعده شیردهی را حذف کنید.

پزشکان و مشاوران شیردهی اغلب توصیه می کنند که تداوم تغذیه با شیر مادر تا پایان دو سالگی ادامه داشته باشد اما تصمیم قطعی و نهایی در مورد از شیر گرفتن کودک، نوع تغذیه با شرایط جسمی و روحی مادر و کودک و همچنین شرایط زندگی و خانواده در ارتباط است، یعنی ممکن است مادر دچار بیماری یا مشکل خاص شود یا به هر دلیلی قادر به شیردهی نباشد.

اما غیر از این موارد بیشتر مادران می خواهند بدانند زمان و روش درست برای از شیر گرفتن کودکشان چه زمانی می باشد که ما پیشنهاد می کنیم از ۱۸ تا ۲۴ ماهگی بهترین زمان گرفتن کودک از شیر مادر است.

مراحل از شیر گرفتن کودک

از شیر گرفتن کودک وابسته مراحل خاصی دارد، بهتر است با پزشک مربوطه مشورت کنید.

  • ابتدا شما باید مراحل شیردهی را به تدریج کم کنید، یعنی در طی دو هفته دفعات شیردهی را به حداقل خود برسانید. بسته به سن نوزاد شما این مسیر آرام به شما این امکان را می دهد که علاوه بر شیر مادر سایر مواد غذایی جامد و مایع را نیز به نوزاد معرفی کنید. بنابراین با حذف زمان های شیردهی شروع کنید.
  • در مرحله بعدی از سوتین های حمایتی استفاده کنید که به پستان شما فشار کمتری وارد می کند و احتمال ورم پستان شما را کاهش می دهد. اگر واقعاً باید سریعاً شیردهی را متوقف کنید با پزشک خود در مورد امکان استفاده از داروهای هورمونی، جلوگیری از بارداری یا گیاهان دارویی برای کاهش تولید شیر صحبت کنید. بهتر است زیر نظر پزشک تغذیه کودک با شیر خشک شروع کنید.
  • در مورد مصرف شیر خشک یا یک ماده غذایی مناسب برای کودک با پزشک صحبت کنید تا علاقه کودک به شیر مادر کمتر شود.
  • در مرحله بعدی سعی کنید از پستانک استفاده کنید و همچنین سعی کنید از مکمل های غذایی برای کودک خود در این دوران استفاده کنید. از شیر گرفتن کودکان وابسته بسیار دشوارتر است، چون کودک به شیر وابسته است و تمایل به خوردن غذاها ندارد و بهتر است حواس کودک را به چیزهای دیگری جلب کنید تا کودک شیر مادر را فراموش کند.

بهترین روش های از شیر گرفتن کودک

چگونه شیر کودک را قطع کنیم؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که بهترین روش های از شیر گرفتن کودک به این صورت است که اگر کودک شما اصرار دارد موقع خواب شیر بخورد به او شیر بدهید تا وقتی که کودک آماده ی از شیر گرفتن شود، به این شکل که قبل از خواب و صبح هنگام بیدار شدن شیر خودتان را به کودک بدهید و به تدریج وعده های شیر قبل و بعد از ظهر را کاهش دهید، یعنی فاصله شیر دادن ها را بیشتر کنید تا خود به خود یک وعده شیردهی حذف شود.

این کار در کودکان بالای دو سال تاثیرگذار است. در مورد کودکانی که سن بیشتری دارند به تعویق انداختن شیردهی راحت تر است. همچنین این کار برای کودکی که به شکل نامنظم شیر می خورد مناسب تر خواهد بود و بالاخره وعده‌های شیر خوردن در ساعات شب را به ترتیب یک شب در میان و دو شب در میان کنید تا خود کودک دیگر تقاضای شیر خوردن نکند و به مرور زمان از یاد ببرد.

از محل قبلی شیردهی دور بمانید، از سایر افراد خانواده کمک بگیرید، جلوی کودک بدون لباس نباشید و خیلی سخت گیری نکنید.

روش از شیر گرفتن کودک بعد از شش ماهگی

روش از شیر گرفتن کودک بعد از شش ماهگی به این صورت است که سعی کنید از پستانک استفاده کنید. اگر کوچک در سن ۶ ماهگی به بعد است، به عنوان جایگزین شیر مادر، مایعات و غذاهای جامد دهید. البته از قبل با پزشک در این مورد صحبت کنید تا تمام نیازهای تغذیه کودک را برای شما یادآوری کند. معمولاً شیر خشک نیز به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

سعی کنید از مکمل های غذایی که به راحتی هضم می شوند و بسیار نرم و آبکی هستند، استفاده کنید، چون کودک شش ماهه به راحتی نمی تواند غذاهای جامد را میل کند، بنابراین بهتر است کودک تا سن ۶ ماهگی از شیر مادر تغذیه کند.

از شش ماهگی به بعد می توان از غذاهای جامد و مکمل ها برای تغذیه کودک خودتان استفاده کنید. از شیر گرفتن کودک دو ساله ‌ بسیار راحت تر است، چون کودک شما غذاهای سفره را میل می کند و تغذیه سالمی دارد. بهتر است آخرین وعده هایی که حذف می کنید، قبل از خواب باشد.

جایگزین های شیر برای کودکان

چگونه کودک را از شیر بگیرم؟ این مسئله یکی از دغدغه های همه مادران است که در سن دو سالگی یا کمتر از ۲ سالگی می خواهند فرزند عزیزشان را از شیر بگیرند. امروزه پزشکان جایگزین های مختلفی را برای شیر مادر در نظر گرفته اند که دارای ویتامین های زیادی است.

لبنیات تعداد زیادی از مواد مغذی را شامل می شود از جمله پروتئین و ویتامینD و مواد معدنی از جمله کلسیم، فسفر و.. در واقع شیر اصلی ترین غذا در فراهم‌ سازی ویتامین است. پس ما به شما پیشنهاد می کنیم لبنیات را جایگزین شیر برای کودکان در نظر بگیرید.

شما می توانید انواع فرنی را برای کودکان خود بدهید، از جمله فرنی نشاسته و فرنی بادام که بسیار مغذی می باشند، بنابراین شیر بادام، شیر نارگیل و شیر سویا از جایگزین های مناسب و پروتئینی برای کودک شما می باشد.

لوبیا سفید منبع بی نظیر از کلسیم و آهن است. ماهی قزل آلا برای استخوان بندی کودک شما بسیار مناسب است. لوبیا چشم بلبلی، بادام، پرتقال، دانه های کنجد و آب پرتقال از جایگزین های دیگر شیر مادر برای کودک شما می باشد.

شما دوستان عزیز برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد از شیر گرفتن کودک و همچنین جایگزین های شیر کودک می توانید با مشاورین و پزشکان ما در این سایت مشورت کنید و از اطلاعات مفید آن ها بهره مند شوید.

عوارض از شیر گرفتن کودک

از عوارض از شیر گرفتن کودک می توان به حالت تهوع، نوسانات خلقی و سردرد های شدید اشاره کرد که همگی از عوارض جانبی هستند که با از شیر گرفتن کودک ممکن است رخ دهد. این علائم می توانند مشابه علائم اولیه بارداری باشند. بنابراین برخی از مادران ممکن است به این فکر کنند که دوباره باردار هستند اما در واقعیت تغییرات هورمونی عامل بروز این علائم می باشند.

لازم به ذکر است بگوییم که برنامه‌ریزی برای گرفتن کودک از شیر مادر سخت است و نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد. اگر تصمیم دارید که شیردهی به کودک را به هر دلیل متوقف کنید، چه کودک شما شش ماهه و چه دو ساله باشد، دلیل شما هر چه که هست بهتر است پزشک باید در این زمینه موافقت کند.

شیر گرفتن کودک عوارضی برای کودک و مادر دارد که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:

  • درد و ورم سینه یکی از شایع ترین عوارضی است که برای مادران رخ می دهد.
  • انسداد مجاری شیر و ماستیت
  • افسردگی، قطع رابطه کودک با شیر مادر می تواند احساس افسردگی در مادر را به وجود آورد.
  • عوارض جسمی، از شیر گرفتن کودک ممکن است باعث بروز عوارض جسمی شود.
  • خستگی شدید

نکات کلیدی برای از شیر گرفتن کودک

  • از شیر گرفتن کودک زمان و شرایط جسمی و روحی خود را می طلبد. اگر در زمان مناسب و روش صحیح انجام نشود ممکن است کودک و مادر دچار آسیب هایی شوند.
  • گرفتن کودک از شیر یک بخش مهم از فرآیند رشد فرزند شما خواهد بود و به طور طبیعی نوزاد می تواند با قاشق یا لیوان شیر بخورد یا دوست دارد غذای جدید را امتحان کند.
  • سن از شیر گرفتن کودک نیز از ۶ ماه تا دو سال است، ولی پزشکان و مشاوران شیردهی اغلب توصیه می کنند که تداوم تغذیه با شیر مادر تا پایان دو سالگی ادامه داشته باشد. برخی از کارشناسان بر این معتقدند که قطع کردن شیردهی و دریغ ناگهانی سینه مادر از کودک می تواند به کودکان صدمه بزند و در مادران نیز ممکن است موجب انسداد مجاری شیردهی شود.
  • از شیر گرفتن کودک به این معناست که کودک دیگر از سینه مادر شیر نخورد و همه مواد غذایی خود را از منابعی غیر از سینه مادر دریافت کند.
  • شما مادران عزیز برای از شیر گرفتن کودک لازم است به موارد خاص توجه کنید و بدون داشتن آگاهی کافی و خیلی ناگهانی و در هر سنی برای کودک شیرخوار اقدام به این کار نکنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید