مراقب از کودک

بهترین روش از پوشک گرفتن بچه ✅

نحوه از پوشک گرفتن کودک بایستی به درستی انجام شود تا در سنین بالاتر با مشکلاتی مانند بی اختیاری ادرای و مثانه عصبی و عفونت اداری و غیره مواجه نشود. به همین منظور کودک از نظر فیزیکی و روانی بایستی از آمادگی کافی برخوردار باشد. سپس والدین برای کودک به خوبی توالت رفتن را توضیح دهند و به صورت منظم سر هر ساعت او را دستشویی ببرند.

زمان از پوشک گرفتن کودک

انتخاب زمان مناسب از پوشک گرفتن کودک برای اکثر والدین به عنوان یک نگرانی بزرگ شناخته می‌شود. تعیین زمان مشخص برای از پوشک گرفتن کودک به راحتی امکان‌پذیر نیست. برای خداحافظی کودک با پوشک فقط کافی است، کودک برای دستشویی رفتن آمادگی داشته باشد و هر از گاهی پوشک را نبندید. والدین کودک مسئول هستند که به او آموزش‌های لازم را در زمان مناسب بیاموزند.

اگر کودک آمادگی لازم را دارد، بهتر است آموزش دستشویی رفتن را در سن پایین به او بیاموزید تا هم نیازی به عوض کردن مداوم پوشک‌های کثیف نباشد و هم کودک عادت بهداشتی و سالم را آموخته است. والدین نیز برای آموزش به کودک آمادگی و زمان کافی داشته باشند. اگر والدین حتی مادر شاغل است بایستی چند روز مرخصی بگیرد و تمام روز در کنار فرزندش باشد. والدین با تحت نظر گرفتن کودک  به راحتی می‌توانند زمانی را که کودک با آداب دستشویی رفتن وفق یافته را بدانند.

مزیت‌های آموزش زود هنگام دستشویی رفتن به کودک عبارت است از: ایجاد مهارت خود کنترلی در کودک، مستقل‌تر شدن و مسئولیت پذیرشدن کودک، تامین سلامتی کودک و جلوگیری از مشکل راس پوشک و حساسیت‌های پوستی، تربیت صحیح کودک، عدم نگرانی از تهیه پوشک بزرگتر، پس‌انداز پول پوشک.

بهترین روش از پوشک گرفتن کودک

از پوشک گرفتن کودک برای بسیاری از مادران همچون یک رویاست و باور نمی‌کنند که بی دردسر بتواند آموزش دستشویی رفتن را به کودک بیاموزند. این مادران با مشکلاتی همچون کثیفی و آبکشی فرش، شلوار و غیره مواجه‌اند و تا زمانی که کودک خود را از پوشک نگرفته‌اند، این مشکلات پابرجا است.

در ادامه به توضیح بهترین روش از پوشک گرفتن کودک خواهیم پرداخت. مادران می‌تواند در ۳ روز این آموزش را به کودکان خود بیاموزند. قبل از شروع برنامه آموزش به کودک توجه به نشانه‌های زیر برای حصول سریع موفقیت ضروری است:

  • بررسی و سنجیدن آمادگی کودک برای این آموزش
  • کودک نزدیک به ۲ ساعت یا بیشتر می‌تواند خشک بماند.
  • کودک بعد از گذشت ۲ ساعت تمایلی به پوشک کردن ندارد و از شما می‌خواهد او را به توالت ببرید.
  • زمان مدفوع کردن کودک در ساعات مشخصی است.

در این ۳ روز حتماً آمادگی کافی داشته‌ باشید، حتی می‌توانید از یک پرستار کمک بگیرید. همچنین ضروری است ۲ تا ۵ هفته قبل از این آموزش مواردی مانند پایین کشیدن شلوار، سیفون، شستن دست‌ها را برای کودک توضیح دهید.

  1. روز اول آموزش: بعد از بیدار شدن کودک، لباس‌های راحتی به منظور نشستن راحت بر روی لگن بپوشانید. از پوشک کردن او خودداری کنید و با دیدن علائم دستشویی رفتن، او را بر روی لگن قرار دهید. در طول روز به کودک میوه، آب، آبمیوه بدهید و شما نیز او را همراهی کنید. اگر کودک بر روی لگن می‌نشیند و در لگن ادرار می‌کند به او جایزه دهید تا تشویق شود. حتی می‌توانید در این هنگام سرودی بخوانید تا به راحتی آموزش دستشویی رفتن را به او آموخته باشید.
  2. روز دوم آموزش: روز دوم نیز همانند روز اول به آموزش خود ادامه دهید. فقط بعدازظهر نزدیک به ۱ ساعت با کودک به بیرون از منزل بروید. مکان انتخابی شما بهتر است نزدیک باشد تا به راحتی بتوانید لگنی را با خود حمل کنید. قبل از خروج از منزل از کودک بخواهید بر روی لگن بنشیند تا با دستشویی درخواستی نیز آشنا شود. همچنین بهتر است لباس راحت به کودک بپوشانید تا او آزاد باشد. فراموش نکنید که چند دست لباس برای کودک بردارید.
  3. روز سوم آموزش: در روز سوم هم با تکرار آموزش‌های روزهای اول ادامه دهید. فقط در دو نوبت صبح و بعد از ظهر یک ساعت کودک را با پوشاندن لباس راحت به بیرون از منزل ببرید. فراموش نکنید که لگن کوچک، لباس‌های اضافه را همراه ببرید. بعد از گذشت این ۳ روز انتظار می‌رود که کودک هر بار نیاز به دفع داشته باشد، خود را به لگن برساند. در ۳ ماه آینده برای کودک لباس راحتی بپوشانید و فقط در خواب شبانه به کودک پوشک بپوشانید.

از پوشک گرفتن کودک دو و نیم ساله

بیشتر کودکان در سن ۲۸ ماهگی یا دو نیم ساله آمادگی لازم برای آموزش توالت رفتن را دارند. اما دقت کنید ممکن است کودک دیرتر یا زودتر این آمادگی را به دست آورد. والدین برای از پوشک گرفتن کودک دو نیم ساله طبق مراحل ذکر شده عمل کنند. برای از پوشک گرفتن کودک دو نیم ساله به ظهور علائم آمادگی در او توجه کنید. اگر کودک آمادگی ندارد بایستی این آموزش را به تاخیر بیاندازید تا کودک با مشکلی روبرو نشود.

از پوشک گرفتن کودک لجباز

در هنگام آموزش دستشویی و از پوشک گرفتن کودک ممکن است با لجبازی کودک مواجه شوید. برای از پوشک گرفتن کودک لجباز کافی است به نکات زیر توجه کنید:

  • از پوشک‌های شورتی استفاده کنید.
  • روحیه کودک را در نظر بگیرید.
  • کودک را تشویق کنید.
  • ترس کودک از دستشویی را از بین ببرید.
  • صبور باشید.
  • تغییراتی در محیط خانه ایجاد کنید.
  • برای فهم ترس‌ها و نگرانی‌های کودک تلاش کنید.

نکات مهم از پوشک گرفتن کودک

  • مدتی قبل از شروع آموزش دستشویی رفتن سعی کنید پوشک او را در دستشویی تعویض کنید.
  • این آموزش را به شکل یک بازی به کودک بیاموزید.
  • قبل از شروع آموزش هر روز چند ساعت کودک را بدون پوشک بگذارید.
  • تعویض پوشک کودک را زود به زود انجام دهید تا او مفهوم تمیزی و کثیفی را به خوبی درک کند.
  • روزی ۳۰ دقیقه پوشک کودک را باز کنید و اگر تمایلی به استفاده از لگن داشت، او را تشویق کنید. اما اگر تمایلی نداشت تا زمان تعویض شلوار او صبر کنید.
  • آموزش دستشویی رفتن را به کودک به صورت مداوم و پشت سر هم انجام دهید.
  • اگر کودک اسم ادرار و مدفوع را در زمان صحیح بیان کرد، تشویقش کنید تا این عادت را به خوبی بیاموزد.
  • اگر در زمان از پوشک گرفتن کودک منزل کثیف شد، والدین بایستی با آرامش با کودک رفتار کنند.
  • در زمان از پوشک گرفتن کودک از مهمانی طولانی مدت و مسافرت رفتن اجتناب کنید.
  • غذاهای فیبر دار را در وعده‌های غذایی کودک بگنجانید و آب زیادی به کودک بدهید تا با مشکل یبوست مواجه نشود.

زمان از پوشک گرفتن کودک پسر

اکثر متخصصین در این زمینه بر این باورند که زمان مناسب برای از پوشک گرفتن و آموزش دستشویی رفتن به کودک ۱۸ تا ۲۴ ماهگی است. اما زمان از پوشک گرفتن کودک پسر کمی دیرتر از کودک دختر است چون او دیرتر تمایل به جدا کردن پوشک از خود نشان خواهد داد. برای آموزش دادن به کودک پسر دقت کنید که از نظر فیزیکی توانایی به خوبی حرف زدن را داشته باشد و به راحتی لباسش را در بیاورد. همچنین کودک پسر می‌تواند عضلات مثانه‌اش را کنترل کند و در روز نزدیک به ۲ ساعت خشک باشد و شب‌ها پی پی نکند و در خواب میانروزی خشک بماند. مدت زمان پروسه این آموزش به کودک پسر ۳ ماه به طول می‌انجامد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید